Pariziene cu capsuni si cocos

de papabundetot in Prajituri, 16 Feb 2014 | 1222 vizualizari

 

Asa cum spuneam si in postarea de ieri,imi place tare mult sa fac aluaturi dospite,si pentru ca ieri am facut cornulete,astazi am schimbat putin forma,pastrand in mare reteta..si am facut pariziene cu gem de capsuni facut in casa si fulgi de nuca de cocos…o minunatie de desert :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 1 kg faina alba 650
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr capsuni congelate
  • 1 cana zahar alb
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 5 pastai cardamon
  • 3 stelute anason
  • 1 lingurita flori lavanda
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1/2 cana apa
  • 2 maini nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu capsuni si cocos:

Aluatul:Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin cu o lingura apoi am trecut la framantatul cu mana pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si aluatul a devenit compact.Am framantat aluatul pana cand a devenit fin,si daca il apasam cu degetul revenea repede la forma initiala.Am lasat apoi aluatul la caldura sa dospeasca linistit si m-am ocupat de umplutura.

Umplutura: Intr-o craticioara am pus zaharul,batonul de scortisoara,florile de lavanda,apa de trandafiri,anasonul,cardamonul si apa si am pus cratita la fiert unde am lasat-o pana cand zaharul s-a topit si siropul s-a legat.Am luat apoi cratita de pe foc,am strecurat siropul pentru a elimina pastaile si florile,am pus siropul strecurat inapoi in oala si din nou la foc,am adaugat apoi in el capsunile din congelator si le-am lasat sa fiarba bine in acest sirop,apoi am luat blenderul si am maruntit capsunile,obtinand o pasta extrem de aromata.Am dat gemul astfel obtinut la racit si dupa ce s-a racit am pus in el 2 manute de nuca de cocos si am amestecat bine pentru a omogeniza totul.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat…chiar triplat volumul,am rupt din el bucati,potrivit de mari,pe care le-am pus pe blatul de lucru,am intins cu sucitorul fie in forma rotunda/ovala fie dreptunghiular  si apoi am taiat dreptunghiuri,pe care la un capat le-am crestat pe orizontala,iar la mijloc am pus cate o lingura de umplutura,am impachetat dreptunghiul in 3 aducand partea necrestata peste umplutura,si peste am adus partea crestata,am uns cu un ou batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Noua ne-a placut ce a iesit…daca faceti si voi reteta astept sa imi spuneti cum vi se pare!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu capsuni si cocos-0
Pariziene cu capsuni si cocos-1
Pariziene cu capsuni si cocos-2
Pariziene cu capsuni si cocos-3
Pariziene cu capsuni si cocos-4
Pariziene cu capsuni si cocos-5
Pariziene cu capsuni si cocos-6
Pariziene cu capsuni si cocos-7
Pariziene cu capsuni si cocos-8
Pariziene cu capsuni si cocos-9

COMENTARII (18)

papabundetot

papabundetot 1

17.02.2014, 08:41

Multumesc Miha...uitasem

laura_n

laura_n 1

18.02.2014, 17:35

cred ca sunt foarte aromate!

anca_rm

anca_rm 1

19.02.2014, 08:39

mmmm, ce bunatati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!