Pariziene cu cascaval si sunca

de dakris in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2012 | 4482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 160 g cascaval
  • 6 felii sunca Praga
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu cascaval si sunca:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut.

Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati taiem fasii de cca 1 cm latime. Se adauga umplutura astfel: cascaval, peste el ½ felie sunca si iar cascaval. Se intorc marginile (ca in imagini) pentru a nu se scurge cascavalul la copt, se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara susan.

Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu cascaval si sunca-0
Pariziene cu cascaval si sunca-1
Pariziene cu cascaval si sunca-2
Pariziene cu cascaval si sunca-3
Pariziene cu cascaval si sunca-4
Pariziene cu cascaval si sunca-5
Pariziene cu cascaval si sunca-6

COMENTARII (40)

Teo

Teo 1

18.03.2012, 23:01

ce ''masurate'' sunt !

dakris

dakris 1

19.03.2012, 07:33

Da, Miruna, sunt ideale pt micul dejun.

dakris

dakris 1

19.03.2012, 07:34

Eh, Teo, cat de cat trebuie "masurate"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!