Pariziene cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 2617 vizualizari

 

Sunt atat de pufoase si atat de delicioase...retete o am de la JustLoveCookin,careia ii multumesc tare mult:*:*:*

 

INGREDIENTE

ALUAT:
  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua(unul pentru aluat si altul pentru uns)
UMPLUTURA:
  • 1-2 ciocolati simple(pe care le taiam bucatele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ciocolata:

Facem maiaua cu drojdia,2 linguri de zahar,2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut(15-20 min)iar cand a crescut adaugam restul de faina,oul,untul topit, laptele,restul de zahar si sarea.Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 8 parti egale.Intindem fiecare biluta(ca in imagini)apoi “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit.Punem bucatelele de ciocolata pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.Le  punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute,apoi le ungem cu ou si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot umple cu bucatele de ciocolata,dulceata,nuca...dupa gustul fiecaruia!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu ciocolata-0
Pariziene cu ciocolata-1
Pariziene cu ciocolata-2
Pariziene cu ciocolata-3
Pariziene cu ciocolata-4

COMENTARII (40)

andreeaandreia18

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:27

am facut aseara reteta ta si am dat si vecinei azi de dimineata sa le guste..rezultatul..mi-a adus ingrendientele sa ii fac si ei!!! super bune!! si micutul meu le adora!!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

24.05.2012, 13:01

Andreea, ma bucur mult ca v-au placut!

George57

George57 1

16.08.2012, 22:11

inedite, atat cu arata cat si gustul lor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!