Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

de Rocsi in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 2803 vizualizari

 

De mult visez la ele..Si visez eu si visez dar uite ca am pus mainile la treaba si le-am executat..Stiti cum sunt??? Divine...Un aluat foarte pufos, gustos si cu umplutura de gem cu nuca sau cu crema de ciocolata...Ce mai o nebunie pentru noi..Nu trebuie ratata aceasta reteta!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • crema de ciocolata
  • 1/2 borcan gem de prune
  • nuca macinata
  • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca:

Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte.
Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca.
Untul il topim.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Amestecam bine, apoi turnam lapte cate putin (sa fie putin caldut laptele) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
Il acoperim si il lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.
Rupem 8 bucati egale din aluat, si intindem cu sucitorul pana are o forma putin ovala.
Taiem imaginar in doua pe lungime, partea de sus o taiem fasii, iar pe partea de jos punem umplutura: ori crema de ciocolata ori gem amestecat cu nuca macinata (sau alta umplutura ce va place).

Rulam de jos in sus,inchidem bine si capetele in timp ce rulam sa nu iese umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu ou batut si presaram mac.
Le introducem in cuptorul incins circa 30 de minute (pana se rumenesc).
Cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim.
O super bunatate..

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-0
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-1
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-2
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-3
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-4
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-5
Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca-6

COMENTARII (44)

Rocsi 1

26.02.2013, 16:14

Multumesc Bianca

babi5 1

18.12.2014, 06:08

Rocsi 1

18.12.2014, 21:11

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04