Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
In plus :
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .
Incepem prin a prepara aluatul :
Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte.
Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul ( la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald .
Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald .
Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare.
Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca .
Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile .
Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .
Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .
Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie .
Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora .
Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte .
Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata .
Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).
Pofta buna !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult