Pariziene cu dovleac

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 7909 vizualizari

 

Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr dovleac curatat
  • 3 linguri zahar
  • 3 biscuiti simpli
  • 4 linguri ulei

In plus :

  • zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dovleac:

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene . 

Incepem prin a prepara aluatul : 

Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte. 

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul (  la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .

Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald . 

Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald . 

Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare. 

Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca . 

Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile . 

Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .

Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .

Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie . 

Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte . 

Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata . 

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dovleac