Pariziene cu dulceata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 514 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de-a lui Merisor. Nu au iesit la fel de aspectuoase ca ale ei, dar au iesit foarte bune. Am facut cate unul pentru fiecare din casa, doua cu capsuni si trei cu cirese.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou + un albus;
  • doua linguri zahar;
  • 50g unt (65% grasime) tinut la temperatura camerei;
  • doua linguri ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 375g faina;
  • un plic „Garant pentru aluaturi dospite” de la Dr.Oetker;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Pentru umplut:
  • circa 10 linguri de dulceata.
  • Pentru uns:
  • un galbenus;
  • doua linguri lapte.
  • Optional: o lingura de zahar pentru a presara pe deasupra.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dulceata:

Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite.

Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor) impreuna cu zaharul, sarea si esenta, dupa care se adauga  untul putin moale, tinut la temperatura camerei. Apoi se dilueaza compozitia cu putin lapte caldut. 

Se face o adancitura la mijlocul fainii si se pun ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut se clateste castronul in care au fost diluate ingredientele. Se amesteca faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Se framanta un aluat nu prea tare, care se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite. Se acopera aluatul si se lasa 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in 5 parti aproximativ egale, care se vor intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare pe masa de lucru unsa cu ulei. Se cresteaza la unul dintre capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat se pun doua linguri de dulceata. Se ruleaza incepand de la capatul cu dulceata spre fasii, iar marginile laterale se baga pe dedesupt pentru a nu iesi umplutura. Apoi parizienele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule, se presara zahar peste ele si se baga la cuptor pana trec de testul scobitorii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu dulceata-0
Pariziene cu dulceata-1
Pariziene cu dulceata-2
Pariziene cu dulceata-3
Pariziene cu dulceata-4
Pariziene cu dulceata-5
Pariziene cu dulceata-6
Pariziene cu dulceata-7
Pariziene cu dulceata-8
Pariziene cu dulceata-9
Pariziene cu dulceata-10
Pariziene cu dulceata-11
Pariziene cu dulceata-12

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

21.02.2015, 15:42

Bune !!! Frumoasa prezentare

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2015, 22:12

Vin la papat!

iri_iri

iri_iri 1

07.04.2015, 01:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!