Pariziene cu gem

de Toamna07 in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 3483 vizualizari

 

Nu mai dati buzna in patiserii sa cumparati cornuri pufoase umplute cu gem sau ciocolata,parizienele se fac usor si avem la indemana reteta perfecta !
Sunt pufoase chiar si a doua zi !
Hai sa framantam un aluat de cozonac pufos .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 16 pariziene :
  • 1 kg de faina
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de portocala/lamaie razuita
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de unt/margarina
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem:

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei !

Intr-un castron mare vom cerne faina . In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina.Amestecam putin.Adaugam untul, ouale,laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa + esenta de vanilie . Framantam bine un aluat moale ; incet,incet o sa prinda forma . Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald.

Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela,le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie . Umplem cu gem si rulam.

Lasam din nou la crescut parizienele .

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu gem 373009
retete culinare - Pariziene cu gem 373014
retete culinare - Pariziene cu gem 373021
retete culinare - Pariziene cu gem 373025
retete culinare - Pariziene cu gem 373026

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.03.2015, 23:04

Felicitari pentru aspectul deosebit de imbietor, dar si pentru reteta! Este binevenita si pretioasa!

jolygina 1

29.03.2015, 01:01

Toamna07 1

20.04.2015, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L