Pariziene cu gem de gutui

de merisor in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 14929 vizualizari

 

Am vazut ca multi bucatarasi au facut aceste cornuri minunate, asa ca le-am incercat si eu.
Au iesit foarte pufoase si bune!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 ou + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt(65% grasime)
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite(2x32 gr)
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocala

Pentru umplut:

  • 750 gr gem de gutui

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem de gutui:

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.

Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin lapte caldut. 

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut clatim vasul in care am diluat ingredientele.

Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.

Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.

Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.

Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pream marginile laterale pentru a nu iesi gemul.

Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292547
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292548
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292549
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292550
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292552
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292553
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292555
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292556
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292557
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292559
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292563
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292564
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292568
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292572
retete culinare - Pariziene cu gem de gutui 292575

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (43)

madi_marin 1

25.01.2014, 10:11

foarte frumoase!

merisor 1

25.01.2014, 10:41

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S