Pariziene cu mere

de Lau in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 2871 vizualizari

 

mam inspirat de pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g iaurt
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • UMPLUTURA
  • 5 mere
  • scortisoara
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Facem maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina, putin lapte si lasam la dospit cca 10-15 minute. Adaugam restul de ingrediente si framantam pana devine un aluat omogen. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit cca 1 ora.

UMPLUTURA-spalam merele, le dam prin razatoare (mica am dat eu) adaugam zaharul si punem la calit cca 5-10 minute. Adaugam scortisoara dupa gust.

Impartim coca in parti egale, intindem bila in foaie subtire dreptunghiulara, jumatate o franjuram cu un cutter ,punem compozitia de mere pe partea netaiata, indoim marginile si rulam dinspre partea cu umplutura

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam cca 30 minute, dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Eu am facut si cu finetti.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu mere 137895
retete culinare - Pariziene cu mere 137896
retete culinare - Pariziene cu mere 137897
retete culinare - Pariziene cu mere 137898
retete culinare - Pariziene cu mere 137899

COMENTARII (28)

Lau 1

18.12.2011, 14:21

multumesc vas servi dar nu mai am

aziz 1

18.12.2011, 17:40

lau arata excelent!!!

Lau 1

18.12.2011, 20:42

mona mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D