Pariziene cu mere

de sasha in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 2967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • ulei penrtu framantat
  • 15 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Spalam si curatam merele de coaja. Le taiem cuburi si se pun pe foc cu 2 linguri de apa si zaharul, amestecam si lasam pe foc pana se inmoaie merele si mai scade din apa, apoi adaugam scortisoara. Facem maiaua: Incalzim 70 ml lapte, adaugam faina si drojdia si amestecam cu o lingura, lasam maiaua sa creasca cam 30 de minute pana apar bule de aer in ea.

Apoi facem aluatul cu faina si laptele ramas, ouale, zaharul,esenta, untul, uleiul, framantam bine si lasam sa mai creasca inca 30 de minute. Apoi facem bilute de marimi egale , intindem in dreptunghi si pe o margina punem umplutura, apoi luam marginile apropiate de umplutura, o inchidem apasand bine pana se lipesc marginile.

Partea ramasa o taiem in bucati subtiri pe care le punem pe prima parte cu umplutura. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Cand le scoatem le pudram cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

03.06.2013, 10:52

Bune, bune! Le am pe lista

Anett 1

03.06.2013, 12:19

delicioase!

iry-gabriela 1

03.06.2013, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide