Pariziene cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 642 vizualizari

 

Pe cat sunt de pufoase, pe atat de delicioase! Foarte bune dimineata alaturi de o cafeluta, dar in cursul zilei!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina

Pentru umplutura:

  • 4 mere mari
  • 2-3 linguri zahar
  • scortisoara (optional)

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • apa+2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

In primul rand dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina (pe care am aerisit-o si am presarat praful de sare) am acoperit-o cu putina faina si am lasat-o pana a inceput sa se umfle si sa crape.

In acest timp am topit zaharul si vanilia in laptele caldut si am topit untul la microunde;

In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, oul si incepem sa framantam, dupa ce s-a legat totul punem si untul topit si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare mare si le calim impreuna cu zaharul pana scade tot sucul din mere. Optional puteti pune si putina scortisoara, eu nu am pus. Lasam merele sa se racoreasca.

Impartim aluatul in 2 si fiecare bila o intindem cu sucitorul pe masa infainata pana formam un dreptunghi, din aceasta foaie taiem alte dreptunghiuri mai mici pe care le crestam la un capat si la celalale capat punem cate o lingura din umplutura si rulam pana formam un corn. Asa procedam pana terminam, aluatul dar si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou si laptele si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem le ungem cu apa si zaharul pe care le-am fiert putin inainte, apoi le acoperim cu un prosop curat.

    

     

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu mere 388583
retete culinare - Pariziene cu mere 388584
retete culinare - Pariziene cu mere 388585
retete culinare - Pariziene cu mere 388586
retete culinare - Pariziene cu mere 388587
retete culinare - Pariziene cu mere 388588
retete culinare - Pariziene cu mere 388589
retete culinare - Pariziene cu mere 388590

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

30.06.2015, 17:40

bune

mihaelar63 1

09.07.2015, 07:24

Ce frumoase sunt . Dar eu tot cremvust vad in ele

Andra_Constantinescu 1

14.07.2015, 22:56

Vreau si eu ca tare bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S