Pariziene cu nuca, rom si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Iul 2014 | 1044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 260 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 20 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rasa cacao
  • lapte caldut
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nuca, rom si stafide:

Aluat: pregatim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.

Lasam la dospit 10 minute.

Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea. 

Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Peste nuca adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa si stafidele.

Adaugam laptele caldut, putin cate putin si omogenizam pana obtinem o compozitie omogena ca la salamul de biscuiti.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 10 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-o foaie rotunda pe care o “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit. Pe cealalta parte punem 2-3 lingurite de umplutura si rulam inchizand capetele, pentru a fii siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu oul batut si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu nuca, rom si stafide 331021
retete culinare - Pariziene cu nuca, rom si stafide 331022
retete culinare - Pariziene cu nuca, rom si stafide 331023
retete culinare - Pariziene cu nuca, rom si stafide 331024

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

07.07.2014, 22:00

Timi

Rocsi 1

07.07.2014, 22:31

Asa ceva nu se refuza

Angelina_Elena 1

08.07.2014, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!