Pariziene cu nutella

de JustLoveCookin in Dulciuri, 18 Noi 2010 | 7249 vizualizari

 

Aceste pariziene raman extraordinar de pufoase chiar si doua zile dupa,daca mai ramane vreo una si sunt perfecte alaturi de un ceai sau o cafea pentru a ne potoli foamea cand nu avem mult timp la dizpozitie.Sa le facem !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • 2 oua (din care unul pentru uns)
  • putina sare eu am folosit nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nutella:

Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.  Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.  Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 parti egale.  Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2. Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter.  Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.  Le  lasam in tava la crescut inca 30 minute,  apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.

Daca mai raman,conservati-le intr-o punga de plastic.Repet,sunt arat de pufoaaasee…

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu nutella-0
Pariziene cu nutella-1
Pariziene cu nutella-2

COMENTARII (16)

vanilla

vanilla 1

19.11.2010, 13:11

fff de efect!

JustLoveCookin

JustLoveCookin 1

19.11.2010, 14:55

Lau

Lau 1

04.12.2011, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!