Pariziene cu ricotta

de angyb in Prajituri, 30 Iul 2013 | 1505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 350g ricotta
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • Pt. uns:
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ricotta:

Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Amestecam ricotta cu oul si zaharul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 8 parti egale.intindem fiecare biluta in forma ovala si franjuram jumatate din ele.

Pe partea ramasa netaiata punem ricotta ,rulam inchizand capetele. Lasam sa creasca 15 minute dupa care le ungem cu ou batut cu lapte.

Dam la cuptorul preincalzit 35-40 de minute .

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu ricotta-0
Pariziene cu ricotta-1

COMENTARII (23)

angyb

angyb 1

31.07.2013, 14:43

Patricia

gaby_duceag

gaby_duceag 1

31.07.2013, 19:34

super!!

angyb

angyb 1

01.08.2013, 08:54

Gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24