Pariziene cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2014 | 3893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varza (cam 1 kg)
  • -sare, piper
  • -2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu varza:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Varza se taie ca si pentru salata, se freaca cu putina sare si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se pune uleiul si putina apa si se caleste varza. Se adauga sare si piper. Daca va place, puteti adauga ceapa, morcovi sau marar in varza calita. Eu prefer varza calita simpla, doar foarte piperata.

Aluatul se imparte in 10 bile aproximativ egale, se intinde fiecare bila de aluat, se pune varza si se formeaza parizienele. Puteti sa le faceti si sub forma de placinta simpla sau cum va place voua.

Parizienele se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara (optional) chimen si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza