Pariziene cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2014 | 1121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varza (cam 1 kg)
  • -sare, piper
  • -2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu varza:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Varza se taie ca si pentru salata, se freaca cu putina sare si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se pune uleiul si putina apa si se caleste varza. Se adauga sare si piper. Daca va place, puteti adauga ceapa, morcovi sau marar in varza calita. Eu prefer varza calita simpla, doar foarte piperata.

Aluatul se imparte in 10 bile aproximativ egale, se intinde fiecare bila de aluat, se pune varza si se formeaza parizienele. Puteti sa le faceti si sub forma de placinta simpla sau cum va place voua.

Parizienele se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara (optional) chimen si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu varza-0
Pariziene cu varza-1
Pariziene cu varza-2
Pariziene cu varza-3
Pariziene cu varza-4

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

18.09.2014, 21:53

Panacris

Panacris 1

19.09.2014, 08:55

dantes

dantes 1

19.09.2014, 13:00

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!