Pariziene cu visine (fara zahar)

de Criss in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 920 vizualizari

 

Dintre toate variantele de pariziene facute de mine ( branza si stafide mere,  

gem si nucicrema de vanilie sau mac) acestea din urma umplute cu visine mi-au placut cel mai mult si asta pentru ca imi plac tare mult visinele. De aceasta data am folosit indulcitorul natural de la Green Sugar, un indulcitor pe baza de extract de stevie rebaudiana, care are 0 calorii si 0 indice glicemic si nu numai ca e sanatos dar nici nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 100 g indulcitor Green Sugar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 plic drojdie
  • Umplutura:
  • 400 g visine (din congelator)
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • 4 stickuri indulcitor Green Sugar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu visine (fara zahar):

Eu am apelat din nou la masina mea de paine, care isi face treaba perfect in locul meu asa ca mi-e mai mare dragul sa o pun la treaba si eu doar sa modelez aluatul pufos, gata crescut fara sa mai pierd timp cu framantatul. Daca nu aveti o masina de paine, dati click pe oricare din variantele de pariziene enumerate mai sus si veti gasi reteta clasica a aluatului de pariziene.
Asadar, pentru prepararea aluatului perfect, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, oul, indulcitorul, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, faina, drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si lasam masina sa-si faca treaba. Intre timp ne ocupam de umplutura de visine.


Visinele se amesteca cu indulcitorul si amidonul si se fierb pana se ingroasa ca o budinca. Aluatul se imparte in 14 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura, se pliaza si se preseaza cu degetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita. Parizienele se ung deasupra cu galbenus de ou, se pun intr-o tava pe hartie de copt si e coc aproximativ 35 minute, pana devin aurii, apoi se scot, se pudreaza cu indulcitor si se servesc.

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu visine (fara zahar)-0
Pariziene cu visine (fara zahar)-1
Pariziene cu visine (fara zahar)-2
Pariziene cu visine (fara zahar)-3
Pariziene cu visine (fara zahar)-4
Pariziene cu visine (fara zahar)-5
Pariziene cu visine (fara zahar)-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Criss

Criss 1

17.02.2016, 07:31

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

17.02.2016, 09:39

ce bune sunt!

jolygina

jolygina 1

17.04.2016, 08:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24