Parjoale de casa

de anisoara in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2010 | 12574 vizualizari

 

Aceasta receta de parjoale am preluat-o de la bunica mea si de fiecare data cand le prepar imi adunc aminte de gustul si mirosul din copilarie. Au trecut multi ani si am incercat diferite modificari in reteta si mi-au reusit foarte bine, dar gustul acestor parjoale ma incanta cel mai mult.

Stiti de ce am expus una dupa alta 2 retete de parjoale? Ca sa observati pozele unde se vede sectiunea. Se vede diferenta? Tot secretul este IN AMESTECAREA TOCATURII DE CARNE.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de carne de vita cu porc
  • 2 oua
  • 100 de grame de paine uscata
  • 70 ml de lapte
  • 1 ceapa mijlocie
  • jumatate de capatana de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • 100 gr de faina
  • 60 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale de casa:

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata  tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata contine multe surplusuri  si atunci nu veti savura adevaratul gust, care vreau sa-l descriu in aceasta reteta.

Painea se inmoaie cu laptele caldut si asa se toarna peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca foarte bine . Tocatura se lasa sa se odihneasca cca 30 minute .

Tigaia se incinge foarte bine. Intr-un vas separat se bat 2 oua cu furculita. In alta farfurie se toarna faina. Cu mainele ude se formeaza parjoale din tocatura. Se tavalesc prin faina, pe urma prin ou si se prajesc in uleiul calit . In momentul cand incepeti sa prajiti parjoalele se scade temperatura tigaii la jumatate.

Dupa 30 sec de prajire se intoarce pe cealalata parte parjoala, pentru ca sa se inveleasca bine cu oul si faina. Se prajesc parjoale in decurs de 7-8 minute , pe o parte si alta. La urma se pune un capac pe tigaie si se mai prajesc la  foc mic timp de 3-4 minute. In acest moment ele cresc ca niste pernute si devin puhave si moi. Sunt deosebit de gustoase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Parjoale de casa 34053
retete culinare - Parjoale de casa 34054

COMENTARII (6)

Bunica 1

26.05.2010, 22:45

Sunt super!

Roxana 1

27.05.2010, 17:04

astea sunt ca niste chiftele mai mai? ca nu stiu

anisoara 1

29.05.2010, 16:35

multumesc, cu placere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55