Parjoale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 20438 vizualizari

 

Reteta de fata este dupa pererea mea, cea mai buna reteta  de  parjoale de post facute si testate de mine de pana acum.
Va las sa incercati si voi.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 cani mari de hrisca fiarta
  • 500 g ciuperci (de oricare aveti) champignon, galbiori, ghebe
  • O mana hribi uscati pusi la inmuiat de cu seara pentru aroma (optional)
  • 1 ceapa mare
  • Ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura patrunjel
  • O lingurita boia dulce
  • o legatura mica de ceapa verde
  • 1 ou (optional ) cand nu este post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale manastiresti:

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure.

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic.

Dam deoparte, lasam la racit apoi le dam la robot pana devine o pasta, amestecam cu hrisca, adaugam patrunjelul si ceapa verde  tocata, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce.

Adaugam oul batut cand nu este post. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei.

Cu mainele umede formam parjoale, apoi le prajim pana capata o crusta pe o parte si pe cealalta, scoatem pe un prosop de hartie. Se serveste cu castraveti murati, gogosari… legume sau cu ce va place. Separat se poate servi si cu un sos de rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

dantes 1

26.03.2016, 07:16

Bune!

RuxyRux 1

26.03.2016, 15:42

Scumpa mea....am incercat in multe variante nu-i pot suporta gustul :">

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:12

Ai dreptate, pe langa "draniki" de post, astea sunt cele mai bune! Imi amintesc cat mai uram "grecika" in copilarie, iar acum o iubesc in toate felurile!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post, din cartofi si ciuperci