Parjoale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 5870 vizualizari

 

Reteta de fata este dupa pererea mea, cea mai buna reteta  de  parjoale de post facute si testate de mine de pana acum.


Va las sa incercati si voi.


 

 

INGREDIENTE

  • 3 cani mari de hrisca fiarta
  • 500 g ciuperci (de oricare aveti) champignon, galbiori, ghebe
  • O mana hribi uscati pusi la inmuiat de cu seara pentru aroma (optional)
  • 1 ceapa mare
  • Ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura patrunjel
  • O lingurita boia dulce
  • o legatura mica de ceapa verde
  • 1 ou (optional ) cand nu este post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale manastiresti:

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure.

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic.

Dam deoparte, lasam la racit apoi le dam la robot pana devine o pasta, amestecam cu hrisca, adaugam patrunjelul si ceapa verde  tocata, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce.

Adaugam oul batut cand nu este post. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei.

Cu mainele umede formam parjoale, apoi le prajim pana capata o crusta pe o parte si pe cealalta, scoatem pe un prosop de hartie. Se serveste cu castraveti murati, gogosari… legume sau cu ce va place. Separat se poate servi si cu un sos de rosii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Parjoale manastiresti-0
Parjoale manastiresti-1
Parjoale manastiresti-2
Parjoale manastiresti-3
Parjoale manastiresti-4
Parjoale manastiresti-5
Parjoale manastiresti-6
Parjoale manastiresti-7

COMENTARII (28)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.03.2016, 17:34

arata foarte bine

dantes

dantes 1

26.03.2016, 07:16

Bune!

Rux

Rux 1

26.03.2016, 15:42

Scumpa mea....am incercat in multe variante nu-i pot suporta gustul :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24