Parjoale preparate rapid

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 3253 vizualizari

 

De multe ori am auzit spunand: "As face chiftele (parjoale), dar mi-e o lene sa montez masina de tocat, apoi sa o spal...". M-am gandit sa va prezint o varianta rapida de facut parjoale, fara sa folosim masina de tocat si fara sa trebuiasca sa "plangem" de la tocatul cepei. Mai mult dureaza prajitul lor. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. carne de vita;
  • 350 gr. carne de porc (pulpa);
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof potrivit;
  • 2 oua;
  • 6 catei de usturoi (sau mai mult daca va plac mai "usturoiate");
  • sare;
  • piper;
  • 3 linguri cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale preparate rapid:

Curatam de coaja legumele si le spalam.

Punem toata carnea intr-un vsa incapator.

Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine.

Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine.

Batem ouale cu un praf de sare.

Adugam peste carne toate legumele maruntite anterior, ouale, cele 3 linguri cu pesmet, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.

Ne pregatim o tava, un vas plin cu apa rece si o lingura.

Umezim mainile cu apa din vas, luam cu lingura din compozitie (astfel vom obtine parjoale cat de cat egale ca dimensiune) si presam bine in palme pana obtinem o forma ovala, pe care o aplatizam si o asezam pe tava. Procedam astfel, pana terminam toata compozitia.

Punem uleiul la incins si adaugam parjoalele, pe rand, fara sa le atingem intre ele. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de bucatarie, absorbant.

 

 

TIPS-URI

1

Nu uitati atunci cand modelati parjoalele, ca dupa prajire, ele isi vor micsora dimensiunea.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 28 parjoale;

3

Se pot praji in ulei sau se pot pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 220 grade pana ce se rumenesc frumos;

4

Daca le prajiti in ulei este ideal sa schimbati uleiul, dupa fiecare prajire.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Parjoale preparate rapid 233067
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233068
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233069
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233071
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233072
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233073
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233074
retete culinare - Parjoale preparate rapid 233075

COMENTARII (35)

Sim0na 1

03.06.2013, 10:59

Bune

mihaelar63 1

04.06.2013, 01:40

Asa procedez si eu

Patricia Iordache 1

04.06.2013, 10:44

Ma bucur ca va plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S