Parmigiana cu pui

de Brindusa in Pui, 30 Iun 2010 | 5010 vizualizari

 

Parmigiana e un fel de mancare ce provine din sudul Italiei si care initial era facuta din felii de vanata si branza, cu sos de rosii, totul copt la cuptor. Pollo alla Parmigiana este un derivat al acestei retete originale.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 linguri de pesmet cu mirodenii (reteta mai jos)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii italian
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella sau parmezan
  • spaghetti pentru 4 persoane, fierte in apa cu sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana cu pui:

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete.

2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de busuioc, maghiran, oregano, usturoi uscate. Pune si 2 linguri de parmezan proaspat ras. Amesteca bine.

3. Bate ouale intr-un castronel. Pune faina pe o farfurie. Pune 1/2 din pesmet pe alta farfurie.

4. Da carnea prin faina. Scutura excesul. Pune carnea apoi in ou si in pesmet. Acopera bine cu pesmet pe toate partile. Fa la fel pana se termina toata carnea.

5. Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de carne pe ambele parti, pana devin aurii. Nu trebuie sa fie complet facute. Scoate-le pe hartie absorbanta.

6. Incalzeste sosul de rosii italian si pune-l intr-o tava. Peste el pune carnea si deasupra branza. Da la cuptor pana branza se topeste. Serveste cu spaghetti si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste