''Parmigiana'' de vinete

de Adele in Mancaruri de legume, 16 Mai 2014 | 1193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 700 ml de suc de rosii
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper
  • parmezano ras
  • mozzarella 100 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Parmigiana'' de vinete:

Intr-o oala cu o lingura de ulei punem la foc sucul de rosii ,il acoperim cu un capac si il lasam sa pentru cateva minute la foc mic.

Curatam vinetele si le taiem in felii rotunde aproximativ de jumatate de centimetru .Le presuram cu sare si piper dupa gust ,dupa care le trecem prin faina si ou si le prajim pe ambele parti.

Taiem bucatele mozzarella si o punem la scurs .

Ungem o tava cu o lingura de suc si incepem sa punem un strat de vinete pane  ,dupa care punem un strat de suc de rosii, mozzarella .Continuam sa facem straturi pana cand terminam ingredientele ,deasupra terminam cu suc de rosii si parmezano ras.

Dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 180°.

Dupa care se lasa la racit macar o  jumatate de ora.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Mozzarella se poate inlocui cu cascaval.

RETETA IN IMAGINI

''Parmigiana'' de vinete-0
''Parmigiana'' de vinete-1
''Parmigiana'' de vinete-2
''Parmigiana'' de vinete-3

COMENTARII (21)

Adele

Adele 1

26.05.2014, 14:06

Buna miha se poate face si pane si cu faina dar eu prefer pane e mult mai buna

mihaelar63

mihaelar63 1

26.05.2014, 14:10

Asa sa fie ! O colega ce a lucrat in Italia , tot pane , mi-a spus .Multumesc Adele

Adele

Adele 1

26.05.2014, 14:21

Nu ai pentru ce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!