Pasca

de Sim0na in Prajituri, 10 Apr 2012 | 7643 vizualizari

 

Anul trecut am facut pentru prima oara Pasca. Fiind departe de casa, undeva in Danemarca :), m-am gandit sa aduc in casa noastra putin din traditiile noastre de bastina. Branza dulce postata ieri am facut-o pentru aceasta Pasca, ptr ca nu am gasit nicaieri in Dk branza dulce clasica! D-aia de gasim noi la taranii nostrii.
A iesit o bunatate de Pasca, extrem de aromata si cu un altuat foarte pufos!
Asta este Pasca de anul trecut... voi revenii si cu cea de anul asta! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 0,5 kg faina
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 0,25 l lapte
  • 10 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g ulei pentru framantat
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Ingredinete pentru umplutura:
  • 600 g branza dulce facuta in casa
  • stafide
  • esenta rom
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 200 g zahar
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • cca 50 ml lapte dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Se pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu fierbinte!!!), ouale, drojdia dizolvata, apoi uleiul caldut, treptat. Se framanta bine bineee. Se lasa la crescut 1-1,30 ore.

Stafidele se pun in apa in care s-au adaugat cateva picaturi de esenta de rom si se lasa cateva ore. Cat aluatul creste, se pregateste umplutura:

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga branza dulce treptat, amestecand cu mixerul. Se adauga smantana si vanilia si se mixeaza. Se adauga faina si stafidele scurse. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider.

Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti: 1/3 si 2/3. Se unge cu ulei o forma rotunda (22 cm) si se pune hartie de copt. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat, astfel incat aluatul sa treaca peste marginea formei. Se pune umplutura, deasupra se intinde o foaie din restul de aluat (oprind o cantitate si pentru decor). Se da la cuptor ptr o ora sau pana este gata (in functie de cuptor).

UPDATE: Am uitat sa precizez ca inainte cu cateva minute ca pasca sa fie gata am uns-o cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Sim0na 1

12.04.2012, 23:23

ancutaCH, am avut aceeasi problema in Dk, si atunci am facut prima oara branza dulce in casa. Mai jos ai link-ul catre reteta.
http://www.bucataras.ro/retete/branza-dulce-made-home-31838.html
Ma bucur ca iti place reteta, iar eu ti-o recomand cu drag.
Un Paste fericit va doresc!

ancutaCH 1

14.04.2012, 07:54

Mulțumesc și pentru rețeta de brânzică...o să încerc cu prima ocazie când găsesc iaurtul ...pt că aici în China se găsește doar iaurt f.dulce și zemos...și doar câteodată (în funcție de aprovizionare) mai găsim brânză-feta, smântână și acum am fost foarte fericită că am găsit brânză cu smântână (unfel de brânză Făgăraș) și pe care am folosit-o la păscuță...Mai vroiam să te întreb dacă laptele pt brânzică poate fi UHT?...aici cumpăr numai ce scrie și în engleză pe el și astea UHT sunt singurele pt că lapte proapat de consum importat nu se gasește!...
Și să revin la păscuță....a ieșit super frumoasă...sper să fie și gustoasă...din cauza brânzei cu smântână nu am mai adaugat smântână dar deși am pus și cateva linguri de griș se pare că mai trebuia să pun câteva linguri si de făină....și cei drept am scăpat cam multe stafide....dar per ansamblu a ieșit ok....Ah...și compoziția de aluat am frământat-o și dospit-o la mașina de făcut pâine (aceiași timpi -30 min frământare și 1 oră dospire)...și din care am reușit sa fac 2 ”aluaturi” de păscuțe...una cu branza (rețeta ta!) și cea cu ciocolată (o sa pun rețeta în pagina mea)....
Merci mult încă odată! și Paște Fericit alături de cei dragi!

Sim0na 1

17.04.2012, 14:50

ancutaCH, iti multumesc ptr urari, desi cu intarziere (am fost plecata cateva zile! C=Acelasi ganduri bune iti trimit si eu, si sper ca ai avut niste sarbatori traditionale pline de bucurie!
Revenind la bucatareala noastra, abia astept sa vad postarile celor doua pascute Ma bucur tare mult ca ti-au iesit, chiar si cu ceva modificari (eu patesc frecvent sa modific retete, nu doar din lipsa de ingrediente ).
Nu am incercat niciodata sa fac branza din lapte UHT, dar... cred ca poti incerca dintr-o cantitate mai mica, iar in loc de iaurt poti pune smantana.
Ma interesez mai bine si revin cu informatii!
Te pup si-ti doresc o saptamana minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si caramel