Pasca

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 648 vizualizari

 

Am incercat acum de Paste pentru prima data sa fac si eu Pasca…pentru ca e sambata …inca nu pot spune cat de buna este insa,la cum miroase si cat de frumoasa a iesit cu siguranta este delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 400 gr faina 650 (se poate si 000 dar eu o prefer pe aceasta)
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar (eu am pus zahar pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 6 oua mari (eu am pus 7 mici)
  • 200 gr zahar (eu am pus tot pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 100  gr stafide inmuiate in apa in care am pus 2 fiole de esenta de rom
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede,apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte.L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.

Am amestecat toate ingredientele bine de tot pana cand s-a topit zaharul,am adaugat apoi stafidele.Am scos aluatul de la frigider,am adaugat umplutura peste el,am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins,unde       pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).

Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok,nu s-a mai luat nimic pe scobitoare,am oprit focul,am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra,pentru un aspect mai…apetisant 

Paste Fericit!

 

COMENTARII (4)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:56

Imi place mult si e foarte buna

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:24

papabundetot 1

15.06.2013, 18:52

Ce lume prietenoasa pe aici fata de alte site-uri...ma bucur sa vad asta si MULTUMESC!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D