Pasca caramel

de Rux in Prajituri, 15 Apr 2014 | 5884 vizualizari

 

O pascuta delicioasa, fina, care de fapt este o prajitura in toata regula:) Inspiratia mi-a venit de la prajitura cu branza si iaurt, a carei amintire nu-mi dadea pace :)))) ( atat de delicioasa a fost) si-am transformat-o in cativa pasi in aceasta pasca incredibila pe care va recomand din toata inima sa o probati...merita savurata pana la utlima lingurita :)

 

INGREDIENTE

  • 230 gr faina
  • 230 gr iaurt grecesc
  • 230 gr zahar
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 3 oua mari
  • vanilie
  • un praf de sofran indian
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt grecesc( cu varf)
Caramel:
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa
Decor:
  • coaja de portocala caramelizata
  • frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca caramel:

Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca:

Topim la foc mic untul.

Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de sare, vanilia foarte bine. Adaugam in urmatoarea ordine:  iaurtul, coaja de portocala, zeama de lamaie, sofranul, faina si praful de copt. Urmeaza sa punem untul topit si racit si sa mai mixam 1/2 de minut.  Oprim mixerul. Adaugam si albusul batut spuma si il vom incorpora cu o lingura de jos in sus prin invaluire. Aceasta este compozitia pentru blat pe care o vom imparti si aseza in doua tavi( forme) gata tapetate cu foaie de copt. Marginile formelor le-am tapetat cu ulei si faina( stilul clasic)

Ne vom ocupa de crema( sau daca putem face asta din timp si sa tinem compozitia le rece si mai bine):

Mixam galbenusurile cu zaharul, vanilia, branza dulce, coaja de lamaie, apoi adaugam si iaurtul. amestecam usor si punem si albusurile pe care le-am batut spuma ca la bezea, pe acestea le vom incorpora cu o lingura( paleta) de jos in sus prin invaluire. Impartim si aceasta compozitie in doua parti si punem cu lingura deasupra blaturilor, apoi vom nivela usor cu o spatula. Pe una din pasti am presarat in forma de cruce cacao si cu o lingurita am amestecat-o usor in compozitie.

Coacem pastile pentru aproximativ 40 sau 45de minute la 180 de grade.

Lasam pastile sa se raceasca apoi le intoarcem pe platouri.

Intre timp intr-o tigaie am pus untul, apa, zaharul si la foc mic l-am caramelizat usor. am stins cu smantana si am amestecat pana s-a format sosul.

Cand s-a racit putin l-am turnat cu lingura deasupra pastii. ( Caramelul ajunge pentru o singura pasca).

Decoram dupa inspiratie< aveti grija daca puneti frunzulite de menta...caramelul  cald e rapid si le papa :)))) si servim cu placere...e o minunatie acest desert.

 

TIPS-URI

1

Mai aveti varianta sa opriti un pic din compozitia pentru aluat si sa o amestecati cu ciocolata topita apoi sa o turnati pe mijloc in forma de cruce.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca caramel 311632
retete culinare - Pasca caramel 311633
retete culinare - Pasca caramel 311634
retete culinare - Pasca caramel 311635
retete culinare - Pasca caramel 311636
retete culinare - Pasca caramel 311637
retete culinare - Pasca caramel 311638
retete culinare - Pasca caramel 311639
retete culinare - Pasca caramel 311640
retete culinare - Pasca caramel 311641
retete culinare - Pasca caramel 311642
retete culinare - Pasca caramel 311643
retete culinare - Pasca caramel 311644
retete culinare - Pasca caramel 311645
retete culinare - Pasca caramel 311646

COMENTARII (59)

xana 1

17.04.2014, 10:46

Vai, cum arata. Nu cred ca am vazut vreun dulce facut de tine care sa nu-mi lase gura apa

Rux 1

17.04.2014, 16:12

XANA....ESTI DELICIOASA! Multumesc scumpo!

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 10:00

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L