Pasca cu branza

de Miha in Dulciuri, 26 Apr 2009 | 44730 vizualizari

 

O reteta de pasca, din caietul cu bucate al bunicii, preparata de Pasti an de an...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie

 

  • Pentru umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom

 

  • Pentru decor:
  • 1 ciocolata amaruie topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Printre retetele de Pasti pe care le prepar, Pasca este la mare cinste ...


Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar.

Am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.

Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.

Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.



Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,iar cealalta parte se impleteste in 3.



N-am reusit sa fac o impletitura lunga,asa ca am facut 2 mai scurte :)) pe care le-am pus in tava formand un inel.Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

In acest interval de timp pregatim umplutura de branza .Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.


Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.



Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca din cuptor,cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza 1029
retete culinare - Pasca cu branza 1030
retete culinare - Pasca cu branza 1031
retete culinare - Pasca cu branza 1032
retete culinare - Pasca cu branza 1033
retete culinare - Pasca cu branza 1036
retete culinare - Pasca cu branza 1037

COMENTARII (26)

VI 1

13.04.2015, 08:54

buuunaaa

Anett 1

13.04.2015, 09:18

super!

noiinbucatarie 1

06.04.2016, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!