Pasca cu branza

de susu in Dulciuri, 15 Mar 2010 | 10360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Coca :
  •  500 grame faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • Coaja de la ½ lamaie si ½ portocala
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 200 ml lapte rece
  • ¼ lgt esenta de rom
  • ½-1 esenta vanilie
  • 100-125 gr unt sau margarina (eu nu folosesc decat unt)
  • 1 ou pentru uns blatul
  • 1 lgt esenta vanilie
  • Umplutura :
  • 500 grame branza vaci
  • 3-4 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide asortate si negre si aurii
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Coaja de lamaie (coaja se rade doar partea colorata fara a se ajunge la partea alba)      
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Aluatul:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile care trebuie sa fie reci sa iasa spuma si laptele. Din cantitatile de mai sus se opresc 2-3 linguri de lapte din cei 200 ml si 1-2 lg faina. Intr-un vas se topeste untul pe aragaz la foc mica poi se adauga laptele rece si galbenusurile. Se incalzeste pana e cald darn u fierbinte. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si vanilie si coaja rasa. Se adauga albusurile in compozitie si se amesteca putin. Faina se masoara si se cerne de doua ori. Cele doua linguri de lapte oprite se incalzeste putin si se pune peste drojdie cu cele doua linguri de faina si se amesteca putin pana face bule. Se lasa la cald 20 min pana creste un pic. Intr-un vas se pune faina cernuta si in mijloc se pune din compozitia de drojdie cate putin si se amesteca bine de pe peretii vasului inspre centru. Cand se curate peretii vasului usor nu mai trebuie faina. Aluatul trebuie sa fie un pic elastic. Aluatul se bate putin si se face bila. Se aseaza intr-un lighean uns cu putin ulei si se tavaleste prin el. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se fereste de curentii de aer si se tine la loc cald vreo ora pana creste. Din 2/3 compozitie se intinde o foaie rotunda pe musamaua curata unsa cu putin ulei (de 2-3 cm grosime) si se pune in forma rotunda tapetata. Din treimea ramasa se impleteste un colac din 3 fire, de dimensiunea formei de pasca (diametru 20-23)



Umplutura:


Peste foaia rotunda din forma se aseaza colacul de jur imprejur si se mai lasa sa creasca putin. Se amesteca zaharul cu galbenusurile bine, se adauga esentele, branza si stafidele care au fost hidratate in rom sis curse, coaja de lamaie si portocala, albusul batut spuma. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. In mijlocul formei de tarta se presara gris si abea apoi se pune umplutura de branza ca altfel nu mai creste. Se unge colacul cu ou . Se da la cuptorul incalzit pentru 55 minute. In primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Se testeaza aluatul cu scobitoarea. Daca branza ti se pare moale si nefacuta mai lasi pasca dar o ungi mereu cu ou san u se arda. Oricum compozitia de branza este fara faina si se va inchega dupa racire. Dupa ce inchidem focul se intredeschide usa cuptorului si pasca se lasa la racit acolo.




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza 22360
retete culinare - Pasca cu branza 22361
retete culinare - Pasca cu branza 22362

COMENTARII (3)

Teo 1

15.03.2010, 19:58

susu, ai si pregatit masa de Paste? f. frumos drobul!

susu 1

15.03.2010, 22:13

Da, in avans. Nu sunt preparate anul acesta. Cred ca nici n-am sa ma omor prea mult de data asta.

nadina73 1

16.03.2010, 00:28

FELICITARI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!