Pasca cu branza

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 2050 vizualizari

 

by miha

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • umplutura de branza
  • 250 g crema de branza 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,iar cealalta parte se impleteste in 3.impletitura se pune in tava formand un inel.Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

umplutura:
Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza-0
Pasca cu branza-1
Pasca cu branza-2

COMENTARII (7)

silvi0ara

silvi0ara 1

07.04.2010, 12:22

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 12:21

adry88

adry88 1

07.07.2011, 16:39

frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!