pasca cu branza de vaci

de iri_iri in Dulciuri, 13 Apr 2012 | 2140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg de faina,
  • 300 g zahar,
  • 1 1/2 lapte,
  • 3 linguri de osanza,
  • 6 oua+1 ou de uns deasupra,
  • 50 g drojdie,
  • 200 g margarina delma,
  • 2 linguri ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita sare,
  • unt pentru uns tava
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza avem nevoie de:
  • 400g branza,
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom,
  • 2 linguri de faina
  • mac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pasca cu branza de vaci:

Pentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise .    

Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina.

Aluatul il impartim in mai multe bucati in functie de cate pascute vrem sa facem, apoi intindem fiecare bucata cu sucitorul si o asezam in forma unsa cu unt, astfel incat sa ramana capetele de aluat libere si adaugam branza si acoperim capetele de aluat peste branza.    

Se unge cu ou si se orneaza cu stafide si optional se adauga deasupra mac. Se da tava la cuptor pana se coace pasca si sescoate si se serveste cu un ou in ziua de Paste aproape de cei dragi.

 

TIPS-URI

1

se foloseste foarte multa dragoste pentru a gati

RETETA IN IMAGINI

pasca cu branza de vaci-0
pasca cu branza de vaci-1
pasca cu branza de vaci-2
pasca cu branza de vaci-3
pasca cu branza de vaci-4
pasca cu branza de vaci-5
pasca cu branza de vaci-6

COMENTARII (11)

deyutzky

deyutzky 1

14.04.2012, 00:26

frumoasa

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:07

iri_iri

iri_iri 1

14.04.2012, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!