Pasca cu branza de vaci si stafide

de Ina in Dulciuri, 29 Apr 2016 | 742 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa fac reteta CozonaculuiDolofan . 


Nu stiu care a fost cauza ( faina, dimensiunea oualor sau faptul ca framantarea s-a facut la masina de paine ) dar a trebuit sa maresc putin cantitatea de faina din reteta, intrucat aluatul era extrem de "lichid" si imposibil de lucrat cu el :) Zic eu ca am dres situatia cu succes  si au iesit doua pascute minunate :X


Abia astept sa le gust si sper sa revin cu poze in sectiune.  "Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 850 g faina
  • 220 ml lapte de vaca
  • 80 g unt nesarat
  • 280 g zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie proaspata
  • esenta lamaie

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua
  • 3 linguri de gris
  • 150 g zahar
  • 80 g stafide
  • bucati de lamaie confiata
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza de vaci si stafide:

Din cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm.

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/ dospire. 

In acest timp m-am ocupat de umplutura : Intr-un bol adanc am adaugat toate ingredientele , pe care le-am mixat pentru omogenizare.

Cand aluatul a fost gata, l-am impartit in doua bucati ( una usor mai mare decat cealalta, pe masura tavilor ). 

Fiecare bucata am impartit-o iar in doua, apoi o bucata am intins-o pe fundiul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta am impartit-o in alte 3 bucati, pe care le-am rasucit in palme si am format 3 "cordoane" pe care le-am impletit.

Am asezat impletitura de-a lungul peretelui tavii, ca pe o coroniţă, iar in mijloc am turnat crema de branza.

Daca ne ramane putin aluat, putem forma o cruce in mijlocul tavii, pe care le asezam pe stratul de crema. 

Am lasat  tava la loc cald, cca. 30-40 minute, pana ce aluatul si-a dublat volumul.

Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat, pentru a doua pasca. 

Cand aluatul a crescut in tava suficient de mult si vedem basicute in el, batem galbenusurile de ou cu 3 linguri de lapte, apoi ungem pasca si introducem tava in cuptorul incins. Coacem la foc mic, pentru 45 minute.

Cand pasca este rumena, iar aluatul trece testul scobitorii, oprim focul si scoatem pasca tragand de hartia de copt. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi feliem si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440391
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440392
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440393
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440394
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440395
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440396
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440397
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440398
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440399
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440400
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440401
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440403
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440404
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440405
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440406
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440408
retete culinare - Pasca cu branza de vaci si stafide 440410

COMENTARII (19)

miki_a 1

03.05.2016, 14:10

Foarte, foarte frumoase!

Rux 1

09.05.2016, 19:48

Camelya 1

12.05.2016, 12:24

Ce frumusica este pasca ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D