Pasca cu branza dulce

de diaconta in Dulciuri, 24 Apr 2011 | 6893 vizualizari

 

O reteta delicioasa de pasca,facuta de mama mea,eu am contribuit doar la ....framantat si la mancat,evident.
Bineinteles ca pasca a fost la loc de cinste in Cosercuta Pascala de anul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina 
  • 250 gr zahar
  • 4 oua · 
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 35 gr drojdie
  • Sare
  • Lapte
  • Vanilie  

 Pentru umplutura:

  •   800 gr branza dulce de vaca
  •   2 oua
  •   150 gr zahar
  •    Vanilie 
  •   Coaja de lamaie 
  •   Stafide   
  •    Rom  
  •   2 linguri griş
  •   O lingura smantana dulce

Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte. Cantitatea este suficienta pentru doua bucati de pasca,destul de marisoare.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.Peste amestecul de oua se pune faina si drojdia.Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.
Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.
Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.Stafidele se pun in prealabil sa se inmoaie in putin rom.
 Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.Mai intindem o foaie de aluat si iar branza.
Facem o impletitura din aluat pe care o punem deasupra pe marginea formei.
Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 45 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

horia 1

30.04.2011, 00:52

p.s. ti-a mai ramas ceva din pasca?

diaconta 1

01.05.2011, 21:30

Horia a fost un weekend extraordinar sunt un om nou acuma
mi-a mai ramas pasca ca m-am facut musafir in weekend,hai sa-ti dau

adry88 1

31.05.2011, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta dietetica