Pasca cu branza dulce

de poa in Dulciuri, 12 Apr 2015 | 1870 vizualizari

 

O reteta de Pasca usor de facut si foarte buna la gust!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 grame de faina
  • 60 ml lapte la temperatura camerei
  • 200 grame margarina la temperatura camerei
  • 200 grame zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri de gris
  • stafide
  • Un galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se intinde aluatul astfel incat foaia sa aiba 1/2 cm grosime. Se unge o tava cu unt, apoi se pune aluatul in tava (marginile tavii sa fie acoperite cu aluat). Daca ramane aluat peste margini, acesta se taie urmand ca din el sa se faca impletituri, floricele, frunze pentru ornat.

Intr-un alt bol se amesteca bine cu o lingura de lemn branza, oualele, zaharul, zaharul vanilinat, stafidele si grisul. Se toarna in tava, se orneaza, se unge aluatul cu galbenus si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava rotunda de copt de tort, de 22 cm.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza dulce-0
Pasca cu branza dulce-1
Pasca cu branza dulce-2
Pasca cu branza dulce-3

COMENTARII (11)

cristeena20 1

04.05.2015, 18:59

o frumusete!!

Bya Ralu 1

07.05.2015, 16:56

ce super a iesit

poa 1

07.05.2015, 22:42

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04