Pasca cu branza fara aluat

de ianculubita in Dulciuri, 30 Apr 2013 | 5706 vizualizari

 

Am facut si eu Pasca Jamilei si sunt multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 300 g smantana
  • 1 pachet de unt
  • 200 g zahar
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • arome
  • merisoare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza fara aluat:

Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare, zahar, arome. Adaugam branza, untul moale, amestecam bine din nou. Adaugam apoi faina, grisul iar la urma smantana si stafidele pe care le-am tinut in rom. Rasturnam compozitia in forma de tort unsa si tapetata cu faina, nivelam suprafata iar deasupra eu am facut din merisoare, traditionala cruce care de obicei se face pe Pasca.

Lasam la cuptor la foc mic 1 h, depinde de cuptor si o scoatem numai dupa ce s-a racit bine in forma. Cand se taie o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223855
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223856
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223857
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223858
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223859
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223860
retete culinare - Pasca cu branza fara aluat 223861

COMENTARII (21)

Alexandra Elena 1

30.04.2013, 23:06

ianculubita 1

01.05.2013, 08:19

MonaMimi 1

01.05.2013, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55