Pasca cu branza si caramel

de ela in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 2936 vizualizari

 

am avut ceva probleme cu ea,dar pana la urma i-am dat cumva de capat :)) a dat aluatul peste tava...am avut oua de casa,de acolo vine culoarea turbata a aaluatului :))

 

INGREDIENTE

  • 180 gr branzica de casa cu stafide de la Covalact
  • 450 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 450 gr branza de vaci pentru placinte si prajituri Raraul
  • 10 oua
  • 200 gr stafide
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml margarina Unirea Experta lichida(sau margarina normala pe care o topim si o lasam la racit)
  • 100 gr smantana
  • 100 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • GLAZURA:
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr ciocolata
  • fulgi de ciocolata
  • 50 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si caramel:

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte.

Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza, smantana, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, stafidele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam un vas termorezistent cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumeneste frumos aluatul (verificam cu scobitoarea). Lasam sa se raceasca, dam jos hartia de copt si transferam pe o farfurie mai mare.

Pregatim glazura:

Amestecam bine amidonul cu laptele.

Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa. Adaugam amidonul stins in lapte si apoi ciocolata si amestecam repede pana se topeste ciocolata.

Turnam peste pasca si nivelam, apoi presaram deasupra alune zdrobite si fulgi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

lasa branza la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte

2

folosim o forma de copt de 30 cm, daca este de 28 cm, punem doar 9 oua

3

puteti sa folositi doar branza dulce, 1kg, dar atunci puneti 400 gr zahar in compozitie

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza si caramel-0
Pasca cu branza si caramel-1
Pasca cu branza si caramel-2
Pasca cu branza si caramel-3
Pasca cu branza si caramel-4
Pasca cu branza si caramel-5
Pasca cu branza si caramel-6
Pasca cu branza si caramel-7
Pasca cu branza si caramel-8

COMENTARII (34)

diaconta

diaconta 1

04.05.2013, 23:49

Frumoasa rau
Paste fericit Eluco

ela

ela 1

05.05.2013, 00:34

Paste fericit si tie,Dia

babi5

babi5 1

05.05.2013, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24