Pasca cu branza si smantana

de diana_k in Prajituri, 17 Apr 2012 | 4502 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 300g branza grasa ,
  • 300ml smantana grasa ,
  • 4 oua ,
  • 3-4 linguri de gris,
  • 100g zahar,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat ,
  • 1/2 fiola esenta de rom ,
  • stafide ,

pentru aluat:

  • 300g faina,
  • 20g drojdie,
  • 20g zahar ,
  • 150ml lapte caldut,
  • 30ml ulei,
  • 2 galbenusuri,
  • 1/4 lingurita sare,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Am dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.

Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine alutul pana  a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.

Dupa ce a crescut frumos l-am intins doar pe fundul tavii, am oprit o bucatica din care am modelat crucea.

Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa de branza si smantana. Apoi am pus si restul ingredientelor.

Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade.

Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat.

Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana