Pasca cu branza si smantana

de diana_k in Prajituri, 17 Apr 2012 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 300g branza grasa ,
  • 300ml smantana grasa ,
  • 4 oua ,
  • 3-4 linguri de gris,
  • 100g zahar,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat ,
  • 1/2 fiola esenta de rom ,
  • stafide ,

pentru aluat:

  • 300g faina,
  • 20g drojdie,
  • 20g zahar ,
  • 150ml lapte caldut,
  • 30ml ulei,
  • 2 galbenusuri,
  • 1/4 lingurita sare,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Am dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.

Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine alutul pana  a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.

Dupa ce a crescut frumos l-am intins doar pe fundul tavii, am oprit o bucatica din care am modelat crucea.

Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa de branza si smantana. Apoi am pus si restul ingredientelor.

Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade.

Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat.

Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158643
retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158644
retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158647
retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158650
retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158652
retete culinare - Pasca cu branza si smantana 158653

COMENTARII (24)

Laly 1

18.04.2012, 11:38

Ce bine arata

Maria68 1

18.04.2012, 12:41

Sim0na 1

18.04.2012, 14:43

Ce frumoasa este...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55