Pasca cu branza si smantana

de Rocsi in Dulciuri, 20 Apr 2014 | 3087 vizualizari

 

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii, sa traiti clipe frumoase alaturi de cei dragi si Sfanta Lumina sa va patrunda in casa si sufletele voastre!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el si il dam la frigider.

Umplutura:
Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.
Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana) si le amestecam bine.
Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.
La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.

Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.
Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.
Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza si smantana-0
Pasca cu branza si smantana-1
Pasca cu branza si smantana-2
Pasca cu branza si smantana-3
Pasca cu branza si smantana-4
Pasca cu branza si smantana-5
Pasca cu branza si smantana-6
Pasca cu branza si smantana-7
Pasca cu branza si smantana-8
Pasca cu branza si smantana-9
Pasca cu branza si smantana-10
Pasca cu branza si smantana-11
Pasca cu branza si smantana-12

COMENTARII (40)

JulyCris 1

24.04.2014, 19:39

Yamyyyy

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Mokuska multumesc mult

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Multumesc July!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04