Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2011 | 4142 vizualizari

 

Mi-a povestit o doamna de reteta asta si m-a tentat de cum am auzit de ea...pot sa va zic ca e cea mai buna pasca pana in momentul de fata pe care am mancat-o vreodata!!!Pare dificil de facut la prima vizualizare ,dar e foarte usor de realizat.

 

INGREDIENTE

blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde(sa fie un aluat tare,nelipicios,sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide(astea nu sunt obligatorii)
crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza,crema de smantana si nuca:

Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.

intr-un bol puneti faina de porumb.

peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.

turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.

dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem,se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.

Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:

blat:

amestecam galbenusul cu zaharul si untul,pana ce zaharul se topeste.

apoi punem smantana si uleiul si le amestecam bine.

la urma punem praful de copt,esenta si faina treptat.

amestecam bine toate ingredientele.

punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.

umplutura branza:

batem ouale spuma cu zaharul.

amestecam branza bine cu mana(sa  nu ramana bucati mari),iar peste ea turnam ouale batute.

adaugam faina,gris,coaja de lamaie,esenta,stafidele si spraful de copt.

incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.

crema de smantana:

mixati smantana scursa bine.

apoi o mixam cu zaharul treptat.

adaugam si galbenusurile unul cate unul.

la urma punem faina,grisul si esenta.

le mai mixam putin cat sa le incorporam.

Luam o tava mare de aragaz.

o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii,si o intepam cu furculita din loc in loc.

turnam branza si o intindem uniform.

peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

albusurile le batem spuma,tare.

apoi adaugam si zaharul treptat ,apoi nuca macinata.

Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca,o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.

o mai dam putin la cuptor cat sa prinda o crusta aurie.

cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100421
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100422
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100424
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100425
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100426
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100427
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100428
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100429
retete culinare - Pasca cu branza,crema de smantana si nuca 100430

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

26.04.2011, 09:19

buna buna

Rocsi 1

26.04.2011, 11:25

-Adevarat a inviat!Medi
-multumesc vladimir

adry88 1

15.05.2011, 11:56

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18