Pasca cu ciocolata

de camelia75 in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 16142 vizualizari

 

Pentru ca anul asta am vrut si o pasca altfel,am incercat si varianta de aluat cu cacao si umplutura de branza cu ciocolata.Va spun sincer ca nu regret deloc alegerea!A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 300 faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente umplutura de branza
  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua (coaja de la o portocala optional)
  • 2 linguri de faina
  • stafide inmuiate in apa si esenta de rom
  • bucati mici de ciocolata alba si neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Mod de preparare aluat:

1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea.

2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde.

3.Adaugati in bolul cu faina,ouale,si laptele caldut(nu fierbinte)amestecati cu o spatula(sau lingura),apoi adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.(Daca mai este cazul adaugati 1-2 linguri de faina)

4.Acoperiti bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasati la crescut timp de 1 ora intr-un loc ferit de curenti.

Mod de preparare umplutura

Pentru ca umplutura sa iasa bine legata,folositi branza de vaci grasa.Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat, (coaja de portocale optional) si faina. La final adaugam bucati de ciocolata neagra si stafidele bine scurse, pe care le am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.

Impartim aluatul in doua parti.Pe masa pudrata cu faina intindem una din bucati apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt.Din cea de-a doua bucata formam 2 snururi lungi pe care le impletim,apoi le asezam de jur imprejur pe peretii formei (VEZI FOTO MAI JOS) Puneti umplutura de branza si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 50 minute. Dupa ce scoateti pasca din cuptor presarati cateva bucati mici de ciocolata alba.

Pentru decor m-am inspirat dupa blog-ul Laurei Adamache pe care o admir sincer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid