Pasca cu ciocolata

de lucy2002 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 12594 vizualizari

 

Vin cu aceasta reteta pe care am facut -o de Paste si a fost apreciata de cei ai casei dar si de musafiri. Nu am fotografii decat cu produsul final deoarece m-am luat cu treaba si am uitat sa fac .
Va recomand aceasta pasca si sunt sigura ca nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul.

  • 1 cana de faina (200ml )
  • 1/2 cana zahar pudra
  • un ou
  • 1/2 cana lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci ,
  • doua oua ,
  • o cana zahar pudra ,
  • un plic de zahar vanilat ,
  • doua linguri de faina alba ,
  • 50 g stafide tinute in esenta de rom.

Glazura:

  • o ciocolata amaruie topita cu 2-3 linguri de lapte.

Daca doriti puteti presara si un pic de nuca de cocos pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

BLATUL

Se freaca untul cu zaharul + zaharul vanilat pana devine spuma ,  se adauga cacaoa, oul, ( intreg)  laptele si faina amestecata cu praful de copt.  Se amesteca  bine compozitia , se  tapeteza tava detasabila cu faina . Se va turna  jumatate din compozitia de blat in tava dupa care se va pune crema de branza .

CREMA DE BRANZA

 Se mixeaza branza cu zaharul + zaharul vanilat + cele 2 galbenusuri ,se adauga faina ,stafidele si la urma albusurile batute spuma. Crema de branza se pune in tava peste compozitia de blat , nivelam cu atentie iar deasupra punem cealalta jumatate  de compozitie  de  blat ramasa.  Se  coace la foc potrivit . Este gata atunci cand se desprinde de pe margine tavii . Dupa ce se raceste o imbracam in ciocolata cu ajutorul pensulei de silicon. Optional nuca de cocos.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu ciocolata-0
Pasca cu ciocolata-1
Pasca cu ciocolata-2

COMENTARII (29)

lucy2002

lucy2002 1

05.05.2014, 14:15

MIUTA

Criss

Criss 1

05.05.2014, 14:17

Cred ca e delicioasa.

lucy2002

lucy2002 1

05.05.2014, 14:28

Asa au spus si musafirii
Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!