Pasca cu smantana.

de iri_iri in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 2244 vizualizari

 

este prima oara cand am facut si va spun cu mana pe inima ca este foarte buna ....reteta o am de la o doamna care este pentru mine mai mult decat ca o mama si pentru care am toata stima si respectul meu fata de ea.......

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de aluat de cozonac,
  • 6 oua,
  • o cana zahar,
  • 800g smantana,
  • stafide ,
  • esenta de rom ,
  • 3 linguri de gris si unt pentru uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana.:

fiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt.  

apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat zaharul,stafidele,esenta de rom ,cele 3 lingiuri de gris si smantana care am lasat-o la scurs intr-un tifon.      

marginile de aluat se aseaza deasupra smantanei in asa fel sa ii dea forma frumoasa .    

ornam cu stafide si ungem cu ulei fiecare pasca ,dupa care le dam la cuptor pentru 45 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu smantana. 157970
retete culinare - Pasca cu smantana. 157971
retete culinare - Pasca cu smantana. 157972
retete culinare - Pasca cu smantana. 157973
retete culinare - Pasca cu smantana. 157974
retete culinare - Pasca cu smantana. 157975
retete culinare - Pasca cu smantana. 157976
retete culinare - Pasca cu smantana. 157977
retete culinare - Pasca cu smantana. 157978
retete culinare - Pasca cu smantana. 157979
retete culinare - Pasca cu smantana. 157980
retete culinare - Pasca cu smantana. 157981

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:08

Super

marcela1979 1

15.04.2012, 23:26

este foarte buna

iri_iri 1

16.04.2012, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D