Pasca cu smantana

de oana_d in Prajituri, 1 Mai 2013 | 2812 vizualizari

 

Un fel de pasca fin si delicicos, mai gustos decat pasca traditionala cu branza, cred eu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi),
  • cca 1 kg de smântâna,
  • 7 gălbenușuri,
  • 5 albușuri,
  • 10 linguri de zahar,
  • 4 linguri pline de faina,
  • un praf de sare,
  • vanilie,
  • esență de rom,
  • stafide,
  • ou pt uns.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un colăcel pentru margine și pentru un decor în forma de cruce de pus pe deasupra păștii.

Umplutura se face astfel: dacă aveți smântână de la piață, se pune într-o pânză foarte curata, sub forma de trăistuță, pe o farfurie adâncă plină cu făină de grâu timp de câteva ore, sau chiar de seara până dimineața. Astfel făina atrage tot zerul și smântâna rămâne groasă, bună de preparat.

Se mixeaza albușurile până devin bezea și se lasă deoparte. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până când devin albicioase și cremoase. Se adaugă apoi faina, sarea, smântâna, stafidele, esența de rom, iar la urma albușurile bătute spumă tare.

Umplutura se pune peste aluatul din tavă și se unge cu ou înainte de a baga tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade) cca 30 de minute.
Se scoate când trece testul scobitorii și se lasă sa se răcorească în tava 10 minute apoi se scoate cu tot cu hârtie pe un fund din lemn. Când este rece, se porționează (e mai greu de scos întreagă și de dezlipit hârtia de copt) și se servește.

 

TIPS-URI

1

dacă totuși smântâna este mai subțire, se poate adăuga o lingură de făină sau de griș în umplutură.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu smantana-0
Pasca cu smantana-1

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

01.05.2013, 22:20

Bunatate o mai fi!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.05.2013, 00:07

oana_d

oana_d 1

03.05.2013, 12:32

E pasca cea mai buna, dupa aceea cu ciocolata umplutura iese foarte fina, mai fina decat la pasca cu branza. Se topeste in gura.

Multumesc de comentarii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!