Pasca cu smantana

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 2 borcane de 800 ml smantana(eu am avut de la tara)
  • 1praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • faina
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,

Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam smantanta in fir subtire si amestecam cu o paleta,

Amestecam 100 g faina cu praful de copt,coaja de portocale,esenta,adaugam peste compozitie amestecand continuu cu o paleta,

Daca mai este nevoie se mai adauga faina cat sa iasa o compozitie ca la aluatul de clatite

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,adaugam stafide deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 2 tavi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu smantana 435665
retete culinare - Pasca cu smantana 435666
retete culinare - Pasca cu smantana 435667
retete culinare - Pasca cu smantana 435668
retete culinare - Pasca cu smantana 435669
retete culinare - Pasca cu smantana 435670
retete culinare - Pasca cu smantana 435671
retete culinare - Pasca cu smantana 435672
retete culinare - Pasca cu smantana 435673

COMENTARII (28)

Lau 1

29.03.2016, 21:51

noiinbucatarie 1

01.04.2016, 15:51

Lau 1

01.04.2016, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D