Pasca de ciocolata

de oana_d in Prajituri, 2 Mai 2013 | 5172 vizualizari

 

O reteta veche de peste 30 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat de cozonac,
  • 5 oua,
  • 125 zahar (pudra),
  • o ciocolata cu minim 55% cacao,
  • un plic de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • optional cateva nuci pt ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca de ciocolata:

Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei.

Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta. Se adauga ciocolata topita in cateva linguri de lapte sau de apa, si racita aproape complet, se mixeaza sa se omogenizeze, iar la urma se amesteca de sus in jos cu o lingura albusurile batute spuma tare. Optional se orneaza pe deasupra cu mieji de nuca.

Tava se da la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate tava, se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma cu tot cu hartia de copt, iar cand este racita complet, se dezlipeste usor hartia de pe pasca.

 

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 08:00

oana_d

oana_d 1

03.05.2013, 12:25

Corina33, intr-adevar, este delicioasa, e pasca mea preferata!

Multumesc tuturor pentru comentarii, va pup!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.05.2013, 15:58

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!