Pasca exact ca la mama acasa

de luminita20_2006 in Dulciuri, 2 Mai 2009 | 42172 vizualizari

 

Anul acesta a fost prima data cand am gatit sigurica de Pasti si fiindca am avut ambitie am facut pasca exact ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

        Aluat de cozonac:

  • 2 oua
  • 250 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 150 gr unt
  • 3 zahar vanilat
  • aprox. 800 gr faina

        Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 100 gr smantana
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 300 gr stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca exact ca la mama acasa:

Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se framanta cu mana sau se pot framanta la robot sau la masina de paine, dupa plac. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora, intr-un loc cald. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde o foaie si se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili sau intr-o forma de tarta de 28 cm dimensiune. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura cu un mixer si se rastoarna compozitia in tava. Se taie marginile de aluat care depasesc forma. Deasupra am facut frunzulite din aluat si am pus in jurul tavii si apoi in forma de cruce. Mama obisnuieste sa faca trandafiri din coca si am facut si eu, apoi am ornat cu ei pasca. 

Se lasa sa mai creasca 30 de minute la loc cald, apoi se pune pasca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa aprox. 45 de minute. Verificati daca branza este inchegata. Se scoate pasca si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un grilaj pana se raceste complet. 

 

TIPS-URI

1

Pentru aluatul de cozonac se poate folosi si drojdie proaspata, un cubulet de 25 gr, peste care se pune o lingurita de zahar si se lasa pana devine lichida. Se adauga apoi peste faina.

2

In loc de iaurt se poate folosi lapte dulce caldut.

3

Taiati pasca doar cand s-a racit complet, altfel se va "incruzi" aluatul.

4

Puteti adauga in crema de branza si coaja rasa de lamaie si/sau 2-3 linguri de zeama de lamaie.

COMENTARII (5)

ciprian29 1

30.03.2015, 13:08

Chiar atat de greu era sa puneti cantitatea, cum se face aluatul, timp coacere etc.? Ar trebui sa faceti o rubrica cu retete incomplete deoarece vad ca este noul trend pe acest site.

delia64 1

30.03.2015, 15:28

Bucataras 1

31.03.2015, 15:31

Ciprian, multumim pentru atentionare, acum e ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29