Pasca fara aluat

de babi5 in Prajituri, 9 Mai 2013 | 7013 vizualizari

 

Dragele mele /mei azi avind in vedere ca am avut facuta brinzica de vacuta ,m-am hotarit sa incerc sa fac o pasca . Mi-a suris ideea celor fara aluat, am adaugat citeva la favorite si am optat pentru ce-a a JamileiCuisine ,recunosc ca nu am urmat pasii care Jamila ia descris cu atita generozitate in videoclip .. Eu am zis ca am brinza mai multa sa foosesc o tava mai mare nu una rotunda ,nestiind ca compozitia nu creste prea mult (si cred eu datorita greutati brinzei ). Am mai adaugat si visine fara sambure ,nu am respectat cantitatea de smintina in loc de 400 ml am pus numai 200 si acum sint convinsa ca trebuiesc 400 ml fiindca este grisul care se adauga si grisul "absoarbe" mult lichid ... La final sa vedeti ce a iesit chiar daca nu este ceea ce am dorit de buna este super buna . Sfatul meu sa faceti ce va trece prin minte merita sa incercati .. Nu reusiti nu reusiti asta este ,, ,Multumesc Jamilei pentru reteta din care m-am inspirat ..

 

INGREDIENTE

  • 1kg brinza dulce
  • 4 zahar vaniliat
  • 8 oua
  • 200 gr unt (eu am pus mai putin fiindca nu am avut un pachet intreg )
  • 300 gr zahar
  • 200 gr smintina
  • 100 gr stafide
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 5 linguri de faina
  • 4 linguri gris
  • 1/2 praf copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Intr-un castron   mai mare  am spart ouale  ,am adaugat zaharul vaniliat si  zaharul  si  am mixat bine  pina  a  devenit  compozitia  albicioasa.

Am adaugat  untul si  am mixat  in continuare ,apoi  am adaugat  brinza  si  smintina,  faina  treptat ,urmind  cu  grisul  in acelasi, mod apoi am adaugat stafidele  pe  care le-am tinut  dinainte  in rom si  visinele  fara sambure.

Am amestecat bine  apoi intr-o tava  unsa  si tapetata  cu hirtie  de copt   am pus  compozitia   obtinuta   si am pus in cuptorul  in prealabil  incins la 180 grade.

Se lasa  45 min pina  prajitura  devine  aurie  deasupra . Cind  este  gata   o scoatem si o lasam la  rece pentru  citeva  ore ..

Pofta  buna ..

TIPS-URI

1

Tava in care coacem trebuie sa fie micuta si inalta

2

Cantitatea de smintina trebuie respectata, in loc de 200ml. trebuie 400 ml .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

10.05.2013, 14:22

SimOna asa cum arata o putem numi de adevaratelea prajitura ,dar asa cum spui visinile cu brinza este o combinatie de-ti ploua in gura de pofta . Si cred ca merge foarte bine si cu caise si piersici ,, daca indraznim sa facem combinatii nu poate sa fie decit doua variante ori foarte bun,ori foarte rau ..

diana_k 1

11.05.2013, 20:39

babi5 1

11.05.2013, 22:30

multumesc diana_k de aprecieri este nemaipomenit de gustoasa ,am gresit cu tava data viitoare o sa fie de nota 11 si prezentarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat