Pasca fara aluat

de ilinca_rox in Dulciuri, 22 Apr 2014 | 3228 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc pasca si sunt foarte multumita de rezultat. Am ales metoda usoara de a pregati, adica fara aluat, pentru a nu da gres din prima. Pentru reteta m-am inspirat de la voi, dragi bucatarasi. Am citit initial una din retetele care au fost la concurs, apoi am gasit o reteta video, apoi v-am luat la rand, am dat la "cautare retete" si care imi facea cu ochiul, mai citeam putin. Am apelat pana si la telefon si am sunat-o pe Deyutzky sa imi dea niste detalii de la reteta ei. Intr-un final le-am combinat si am adaptat dupa ingredientele pe care le-am avut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza proaspata
  • 400 gr smantana
  • 6 oua
  • 100 gr unt sau margarina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 esente de lamaie
  • o esente de rom
  • 100 gr stafide
  • 50 gr biscuiti macinati
  • un praf de sare
  • un sfert de lingurita praf de copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom.

Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite,  untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam bine amestecul. Adaugam faina treptat, praful de copt si un varf de cutit de sare. La final adaugam smantana, stafidele scurse bine de apa si esenta de lamaie. Tapetam o tava (eu am folosit una rotunda de 28 cm) cu hartie de copt peste care adaugam un strat subtire de biscuiti pisati. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute, la foc mediu. Pasca se scoate din tava cand se raceste. Se orneaza cu zahar pudra, dupa preferinta.

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

daca branza nu este proaspata, se lasa la desarat in apa

2

pentru un gust si mai intens, in compozitie se poate adauga si coaja rasa de lamaie

3

daca nu aveti biscuiti, tapetati tava/hartia de copt cu faina

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca fara aluat 312597
retete culinare - Pasca fara aluat 312598
retete culinare - Pasca fara aluat 312599
retete culinare - Pasca fara aluat 312600

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.04.2014, 12:23

Ce buna!

Corinuta 1

22.04.2014, 12:57

MIUTA 1

23.04.2014, 13:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18