Pasca fara aluat cu ciocolata

de marianascarlat in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 5127 vizualizari

 

Dintre toate retetele de pasca pe care le-au postat fetele plus reteta de pe plicul de intaritor de branza, am ales sa fac o combinatie intre pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, tot in nadejdea ca o sa manance si mofturosul de Alex.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 250 g crema de branza mascarpone Delaco
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un pachet intaritor pentru branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 100g stafide
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • esenta de rom pentru stafide
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g unt
  • Pentru decor:
  • bomboane cu arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si iaurtul care erau si ele la temperatura camerei. Am adaugat intaritorul, 2 linguri de faina si doua de gris si la urma stafidele puse in esenta de rom. Cand toate ingredientele au fost adaugate, am turnat toata compozitia intr-o tava de 26 cm diametru, unsa cu unt si tapetata cu faina pe care am bagat-o in cuptorul incalzit la 160 de grade, Dupa 45-50 de minute am facut proba cu scobitoarea si am mai lasat inca vreo 10 minute Pasca in cuptor, pentru ca nu era suficient coapta.

Intre timp am topit pe baie de aburi ciocolata cu untul. Le-am amestecat bine si am lasat ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi am turnat-o peste pasca scoasa din cuptor, racita cat de cat si pusa pe un platou. Am facut traditionala cruce din bomboane cu arahide. Am lasat sa se raceasca si apoi am bagat-o la frigider.

Cam atat. Va invit la o portie de pasca fara aluat si cu ciocolata!

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce este scoasa din cuptor compozitia se mai lasa un pic.

2

Cand am sa o tai o sa fac si o poza cu sectiunea.

RETETA IN IMAGINI

Pasca fara aluat cu ciocolata-0
Pasca fara aluat cu ciocolata-1
Pasca fara aluat cu ciocolata-2
Pasca fara aluat cu ciocolata-3
Pasca fara aluat cu ciocolata-4
Pasca fara aluat cu ciocolata-5
Pasca fara aluat cu ciocolata-6
Pasca fara aluat cu ciocolata-7
Pasca fara aluat cu ciocolata-8

COMENTARII (21)

marianascarlat

marianascarlat 1

05.06.2013, 08:31

Multumesc Mena!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

07.06.2013, 15:08

Foarte bine arata

marianascarlat

marianascarlat 1

10.06.2013, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!