Pasca in trei straturi

de Xandrinne in Prajituri, 25 Mai 2014 | 6059 vizualizari

 

O pasca deosebita, tare mult ne-a placut...

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de branza:
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina (eu am pus un pic mai mult, mi se parea ca branza e cam molcuta),
  • 600 g branza de vaci (data prin sita, iese mai cremoasa ;) ),
  • 100 g stafide (eu tot timpul le hidratez in apa calduta, cu putina esenta de rom, dupa care le scurg bine).
  • Pentru stratul de smantana folosim:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 500 g smantana mai grasa, minim 30 % grasime, pusa pe malai timp de 8 ore,
  • 40 g faina (2 linguri mai pline),
  • 3 linguri cacao.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • 10 linguri nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca in trei straturi:

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit"  bocceluta formata cu malai.

Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat (eu pun si un praf de sare), bine-bine, iar cand ouale si-au dublat volumul adaugam faina. Amestecam cu grija dupa care incorporam usor branza si stafidele. Turnam compozitia intr-o forma detasabila, cu diametrul de 23 cm (a mea e de 24...), tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 40 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Ne ocupam de al doilea strat: mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana devin o crema spumoasa.

Adaugam smantana, apoi incorporam treptat faina amestecat cu cacaua, treptat. Amestecam cu grija. Dupa ce s-au scurs cele 40 de minute, scoatem forma din cuptor si turnam compozitia cu smantana peste stratul de branza; nivelam si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Mixam apoi albusurile, spuma, dupa care incorporam si zaharul cate o lingura, pe rand. In bezeaua obtinuta punem si nuca macinata, amestecand usor, pentru incorporare.
Scoatem forma din cuptor, prelungim inaltimea tavii ajutandu-ne de o banda de hartie de copt si turnam bezeaua. Eu, la acest punct trebuie sa mai exersez, nu am asezat bine hartia si mi-a "tras" putin bezeaua in jos... C`est la vie!! Coacem, la 170 de grade!, timp de 30 de minute.

Odata scoasa din cuptor pasca, inlaturam inelul formei de copt si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si jeleu de visine