Pasca in trei straturi

de Xandrinne in Prajituri, 25 Mai 2014 | 1839 vizualizari

 

O pasca deosebita, tare mult ne-a placut...

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de branza:
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina (eu am pus un pic mai mult, mi se parea ca branza e cam molcuta),
  • 600 g branza de vaci (data prin sita, iese mai cremoasa ;) ),
  • 100 g stafide (eu tot timpul le hidratez in apa calduta, cu putina esenta de rom, dupa care le scurg bine).
  • Pentru stratul de smantana folosim:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 500 g smantana mai grasa, minim 30 % grasime, pusa pe malai timp de 8 ore,
  • 40 g faina (2 linguri mai pline),
  • 3 linguri cacao.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • 10 linguri nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca in trei straturi:

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit"  bocceluta formata cu malai.

Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat (eu pun si un praf de sare), bine-bine, iar cand ouale si-au dublat volumul adaugam faina. Amestecam cu grija dupa care incorporam usor branza si stafidele. Turnam compozitia intr-o forma detasabila, cu diametrul de 23 cm (a mea e de 24...), tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 40 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Ne ocupam de al doilea strat: mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana devin o crema spumoasa.

Adaugam smantana, apoi incorporam treptat faina amestecat cu cacaua, treptat. Amestecam cu grija. Dupa ce s-au scurs cele 40 de minute, scoatem forma din cuptor si turnam compozitia cu smantana peste stratul de branza; nivelam si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Mixam apoi albusurile, spuma, dupa care incorporam si zaharul cate o lingura, pe rand. In bezeaua obtinuta punem si nuca macinata, amestecand usor, pentru incorporare.
Scoatem forma din cuptor, prelungim inaltimea tavii ajutandu-ne de o banda de hartie de copt si turnam bezeaua. Eu, la acest punct trebuie sa mai exersez, nu am asezat bine hartia si mi-a "tras" putin bezeaua in jos... C`est la vie!! Coacem, la 170 de grade!, timp de 30 de minute.

Odata scoasa din cuptor pasca, inlaturam inelul formei de copt si o lasam sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca in trei straturi 321964
retete culinare - Pasca in trei straturi 321965
retete culinare - Pasca in trei straturi 321966
retete culinare - Pasca in trei straturi 321967
retete culinare - Pasca in trei straturi 321968
retete culinare - Pasca in trei straturi 321969
retete culinare - Pasca in trei straturi 321970
retete culinare - Pasca in trei straturi 321971

COMENTARII (15)

Pushaa 1

26.05.2014, 11:09

laura_n 1

26.05.2014, 13:32

foarte misto, chiar imi place!

mirela0911 1

27.05.2014, 15:11

ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25