Pasca Panacris (2)

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 2726 vizualizari

 

O alta varianta de pasca.

 

INGREDIENTE

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom zahar vanilinat
  • branza de vaci 1000 g.
  • stafide 200 g
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra 200 g.
  • oua 4 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris (2):

Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau cu ulei daca e prea tare.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, stafidele, ouale, zaharul si un praf de sare. Din ¾ de aluat se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza crema de branza. Din restul de aluat se taie figurine mici de iepurasi sau se face o coronita. Se aseaza “artistic” iepurasii peste crema de branza, se ung cu ou batut si se intrpduce tava in cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 50 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma si se presara zahar pudra cand se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone