Pasca poloneza

de Georgiana78 in Prajituri, 16 Apr 2012 | 13030 vizualizari

 

Asa cum va spuneam si la pasca cu fructe am experimentat anul acesta doua retete de pasca altfel decat cea traditionala.....buna....!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 pahar faina (150 ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 10 gr praf copt sau bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr unt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • Crema:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 pahar faina
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • Glazura:
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema

- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)

Crema:

- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma

Asamblare:

- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min

- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min

Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.

Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina