Pasca poloneza

de Adriana G in Prajituri, 16 Apr 2012 | 8177 vizualizari

 

Asa cum va spuneam si la pasca cu fructe am experimentat anul acesta doua retete de pasca altfel decat cea traditionala.....buna....!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 pahar faina (150 ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 10 gr praf copt sau bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr unt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • Crema:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 pahar faina
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • Glazura:
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema

- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)

Crema:

- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma

Asamblare:

- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min

- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min

Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.

Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca poloneza-0
Pasca poloneza-1
Pasca poloneza-2
Pasca poloneza-3

COMENTARII (32)

Adriana G

Adriana G 1

18.04.2012, 19:53

Multumesc Maria draga!

Sim0na

Sim0na 1

18.04.2012, 21:55

Adriana G

Adriana G 1

19.04.2012, 15:32

Multumesc frumos Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!