Pasca poloneza

de Mihaela_G in Prajituri, 25 Aug 2013 | 2634 vizualizari

 

Desi am cont pe acest site de ceva timp nu am indraznit sa postez nicio reteta. In seara asta mi-am facut curaj si sper sa va placa aceasta reteta de pasca poloneza. Am mancat prima data la o verisoara aceasta pasca si mi-a placut mult(reteta tot de la ea o am).
P.S. Scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul. Prima data cand am facut aceasta reteta nu aveam aparat foto.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/2 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 gr margarina
  • esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 1 ou
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • esenta vanilie
  • Glazura:
  • 150gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

Se bate oul cu zaharul  apoi se adauga treptata margarina , faina, esenta , cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.

Crema:

Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul ,grisul si esenta.

Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):

Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.

Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.

 

TIPS-URI

1

Branza pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece altfel crema se va lasa in jos iar blatul se va ridica.

RETETA IN IMAGINI

Pasca poloneza-0
Pasca poloneza-1
Pasca poloneza-2
Pasca poloneza-3
Pasca poloneza-4
Pasca poloneza-5

COMENTARII (23)

laura_n

laura_n 1

26.08.2013, 15:51

bun venit si bravoo pt ca ti-ai facut curaj

Cris2711

Cris2711 1

26.08.2013, 16:21

ma bucur ca ai postat reteta ,Mihaela,la cat mai multe

mirela0911

mirela0911 1

27.08.2013, 11:17

bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!